úterý 20. října 2015

Big lip balm review

Ve svém říjnovém Wishlistu jsem psala, že nutně potřebuju balzám na rty. Ovšem jsem to asi trochu přehnala, protože jich nakonec mám dohromady devět balzámů a jeden lesk na rty k tomu. Dokonce se mi podařilo sehnat tu úžasně roztomilou zmrzlinku nad kterou jsem se nejen já rozplývala. A když už jich mám tak moc, udělám ke každému kratičkou recenzi.










Pucker Pops

Tenhle balzám se vyrábí v různých variantách třeba zelené s chlupatým čírem, panda nebo třpytivé s tutu sukýnkou a taky ve velkém výběru příchutí od cukrové vaty přes čokoládové sušenky až po marshmallow. Já jsem si vybrala jahodový donut.
Na moje zničené rty mi pomohl, ale na rtech nevydrží déle než dvě hodiny a po čase také nemá tak intenzivní vůni jako na začátku. Ale protože se dá pověsit na klíče, batoh nebo tašku a je vždy po ruce úplně bych ho nezatracovala.

Kde? Claire's
Cena? 69 korun

Nad touto značkou jsem uvažovala strašně dlouho. Přečetla jsem spoustu recenzí, které se od sebe značně lišily. V jedné bylo, že balzám na rtech nevydrží ani pět minut, nevoní a jeho chuť je příšerná. Ve druhé byl popsán pravý opak. Nakonec jsem se rozhoupala a rozhodla se, že to zjistím sama. Koupila jsem si sadu s princeznami od Disneyho. Ale vyrábí se i spousta jiných druhů jako třeba Coca Cola, Sprite, Fanta...
Kde? Claire's
Cena? 399 korun

Rapunzel - Magical Glow Berry

Víc než nějaké bobule mi tento balzám voní jako
třešně nebo višně. Už když mě obelhali v názvu,
tak jsem si přestala být jistá, jestli jej vůbec chci
vyzkoušet. Co ubrali tomuto balzámu na vůni,
to mu přidali na chuti. Chutná sladce a člověk
se musí ovládat, aby jej nechal na místě, kam
patří.
Má o něco výraznější chuť než ostatní balzámy a jeho chuť by se dala přirovnat k melounovým žvýkačkám, což má taky daleko od bobulí, ale co se dá dělat. Chutná skvěle.




Aurora - Spin Sugar Shine

Tento naopak moc krásně voní, ale jeho chuť
je naprosto otřesná. Je to jakoby jste olizovali
plast. Nejspíš by se to dalo přirovnat k těm
levným žvýkačkám, do kterých dvakrát žvýknete
a je po jakékoliv chuti.
Nemá ani cenu rozepisovat se a rozčilovat se,
nad poškozením Aurořina jména.








Belle - Tea Party Treats

Bella je jedna z mých nejoblíbenějších princezen a bála jsem se, že mi pokazí i ji. Naštěstí se tak nestalo a ona může zůstat stále dokonalou. Moc krásně voní a chutná jako vanilkový cupcake nebo nějaký vanilkový moučník. Vůně i chuť si na rozdíl od svou předešlých odpovídají.
Podle barvy balzámu jsem čekala, že bude mít tu nepříjemnou čistou balzámovou vůni.
Myslím, že právě ona bude vypotřebována jako první.






Tiana - Fresh Kiwi Pie

U Tiany se bohužel stalo to samé, co u Aurory. Voní opravdu krásně jako kiwi, ale chuť je odporná. Možná takhle má chutnat koláč z kiwi, ale mě teda rozhodně nechutná. Ovšem pořád je na tom lépe než plastiková Aurora. Možná si časem na tu chuť zvyknu, ale napoprvé mě neoslovila.
Tiana i Aurora by si rozhodně zasloužili lepší příchuť.







Cinderella - Vanilla Sparkle

Bála jsem se, že po Belle přijde nechutná chuť vanilky a že se Belle už nevyrovná, ale opak je pravdou. Má o něco výraznější vanilkovou chuť a taky výraznější vůni než předešlí. 











Ariel - Calypso Berry

Ariel je taky jedna z mých velkých oblíbenkyň. Naštěstí nezklamala. Moc krásně voní a má velmi jemnou a sladkou chuť. Dalo by se to přirovnat ke smoothie ze všech různých bobulovin.
Myslím, že hned po Belle bude spotřebována právě ona.









Jasmine - Berry Magic

Moc krásně voní a je chutí docela podobný Ariel, ale jdou z něj cítit i citrusy a jablka. Tomuhle bych snad vytkla jen obal, protože se mi zdá, že Jasmine je jako jediná podivně rozmazaná a vypadá dost zvláštně na rozdíl od ostatních, které jsou vyobrazeny moc pěkně.









Snow White - Cherry Kiss

Možná nastala nějaká chyba, ale Snow White a Rapunzel mi voní naprosto stejně a liší se jen barvou balzámu. Všechny třešňové balzámy, na které jsem narazila, chutnaly naprosto odporně, ale o tomto se to říct nedá. Chutná i voní naprosto skvěle, i když je dost podobný tomu s Rapunzel.








Hello Kitty - Strawberry Candy Glitter Lips

Dostala jsem ho jako dárek ke svému svátku, a i když je určený pro malé holky, je naprosto úžasný. Voní jako cukrová vata a nelepí se jako některé z mých "dospěláckých" lesků. Navíc i chutná jako cukrová vata. Uvnitř jsou malinkaté třpytky, které mají potřebu spojovat, ale po chvilce třepání se rozdělí.
Prodávali ho i s Pinkie Pie taky v růžové verzi s třpytkami, ale s jinou příchutí, kterou si nepamatuju.

Kde? Pompo
Cena? 19 korun



Jaké balzámy na rty používáte vy? A jaký byste do budoucna chtěli vyzkoušet?





2 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Tá Disney kolekcie je absolútne dokonalá :3 Keď som bola v drogérii, mali iba asi tri druhy a povedala som si, že keď nemajú Rapunzel, Yasminu ani Elsu, tak si počkám, kým niekde nebudú mať lepšie zásoby :D

Fairy Queen Tesinka řekl(a)...

Elsu jsem myslím taky viděla, ale byla zvlášť... :D

Okomentovat